۲۶ اسفند سوله استاندارد چیست؟
سوله استاندارد چیست؟
دهانه سوله با شیب سوله رابطه عکس دارد هرچه دهانه بیش تر باشد شیب سازه کم تر خواهد بود اما به طور معمول بین ۱۰% الی ۳۰% است .
ساخت سوله های استاندارد :
ساخت این نوع سوله ها نیز مانند سایر سوله هاست با این تفاوت که در ساخت این سوله ها یکسری استاندارد ها و قوانین خاصی رعایت شود مثلا همین ابعاد سوله ها که طول و عرض و ارتفاعشان باید در محدوده ی خاصی باشد .
ساخت این سوله ها نیز توسط مهندسین سازه صورت می گیرد که امری تخصصی و حساس به شمار می رود . از سوله های استاندارد می تواند در مواردی چون سوله های صنعتی , سوله های نمایشگاهی , سوله های نظامی و .. استفاده نمود .
سوله استاندارد
ابعاد استاندارد سوله : سوله ها در انواع کاربردها دارای ابعاد مختلفی می باشند که در زمان طراحی و ساخت آن ها برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در این زمینه در ایام آتی، باید به آن توجه ویژه شود.
میزان توناژ اسکلت آهنی سوله ها مابین ۳۰ تا ۵۰ کیلو گرم بر متر مربع می باشد که البته میران آن با توجه به مناطق مختلف و میزان بارش باد و برف و بارهای جانبی متغیر می شود. در عین حال در این زمینه نباید تاثیر وجود یا عدم وجود جرثقیل ها و نیز طول و ارتفاع دهانه ی سوله را از یاد برد.
ابعاد استاندارد سوله در طول:
کل طول سوله نباید از ۹۰ متر تجاوز کند . سازه سوله از ستون ها و فریم ها تشکیل می شود که فاصله ی استاندارد میان آن ها به میزان ۶تا۹ متر می باشد. (بهتر این است که میزان طول مضربی از عدد ۶ باشد)
ابعاد استاندارد سوله در عرض: استاندارد ترین ابعاد برای دهانه سوله در محدوده ی ۲۰ تا ۳۵ متری می باشد.
ابعاد استاندارد سوله در ارتفاع: مناسب ترین ارتفاع برای انواع سوله از حداقل ۴ متر شروع شده و به حداکثر ۲۵ متر می رسد. که متداول ترین ابعاد ارتفاع به میزان ۶ تا ۱۲ متر می باشد. البته این ابعاد برای ارتفاع سانه یا همان کنار سوله می باشد و ارتفاع تاج را در بر نمی گیرد. با در نظر گرفتن میزان شیب و ابعاد دهانه می توان به احتی ارتفاع تاج را تعیین کرد.
ابعاد استاندارد سوله در رابطه با میزان شیب: میزان شیب استاندارد برای سوله ها بین ۱۰ تا ۳۰ درصد است . در ساخت سوله با دهانه ی کوچک شیب ۲۰ درصد و دهانه ی بزرگتر با شیب ۱۵ درصد و برای دهانه های خیلی بزرگ و بالای ۴۰ متر، میزان شیب ۱۰ درصد خواهد بود. لازم به ذکر است که در مناطق سردسیری که احتمال بارش برف وجود دارد بهتر است که شیب سوله کمتر از ۱۵ درصد نباشد.
ساخت و طراحی سوله
ساخت و طراحی سوله : ساخت و طراحی سوله عملیاتی پیچیده و بسیار مهم می باشد. ساخت سوله ها به طور کلی با استفاده از فولاد استفاده می شود اما ما باید به گونه ای سوله را طراحی کنیم که کم ترین میزان فولاد را در آن استفاده نماییم و استاندارد ها را در آن رعایت کنیم در ادامه ی متن چگونگی ساخت و طراحی یک سوله ی مرغوب و عالی را برایتان شرح می دهیم. تا شما هم بتوانید یک سوله ی عالی و با کیفیت بسازیم .
ساخت و طراحی سوله ی مرغوب
ساخت سوله ای مرغوب نیازمند رعایت چندین نکته می باشد که در متن زیر این نکات ذکر شده است:
رعایت استاندارد های سوله سازی
موضوع مهم برای ساخت و طراحی یک سوله ی مرغوب در ابتدا رعایت استاندارد های سوله سازی می باشد. سوله ها باید با استفاده از مصالح مرغوب ساخته شود طول استاندارد یک سوله در حدود ۶ متر می باشد.
شیب استاندارد سوله ها در ایران نیز در حدود ۲۰ در صد می باشد. دهانه ی سوله های صنعتی در ایران نیز در حدود ۳۰ تا ۶۰ متر است. برای ساخت سوله ی مرغوب اطلاع از این ویژگی ها بسیار مهم می باشد. استفاده از مصالح مرغوب در ساخت و طراحی سوله در کیفیت سوله تاثیر مستقیم دارد.
ساخت و طراحی سوله با استفاده از نرم افزار ها
طراحی سوله ها معمولا با استفاده از نرم افزار هایی خاص انجام می گیرد . نرم افزار هایی که برای طراحی سوله ها مورد استفاده قرار می گیرد دارای پیچیدگی خاصی می باشد به همین دلیل باید زیر نظر مهندسین طراح که در این زمینه تخصص دارند انجام پذیرد. در این صورت می توان یک سوله ی خوب را طراحی نمود. نرم افزارهایی که در طراحی سوله مورد استفاده قرار می گیرد etabs ،safe، sap 2000 می باشد. طراحی های سوله، معمولا در کارخانه ها انجام می گیرد. طول و شیب سوله معمولا به شرایط باران و برف بستگی دارد و در ایران استاندارد های گفته شده در مقابل باران و برف معمولا دارای مقاومت می باشد. امروزه طراحی و ساخت سوله های خرپایی بسیار توصیه می شود چرا که موارد بالا در آن رعایت شده است و مزایای زیادی دارد.
بدون نظر